bato-adv
bato-adv

این شیرینی تر‌های یلدایی را بدون فر و خامه قنادی درست کنید 

این شیرینی تر‌های یلدایی را بدون فر و خامه قنادی درست کنید 

شیرینی تر یخچالی نوعی کیک خوشمزه و مجلسی است که نیازی به پختن در فر و خامه قنادی ندارد و برای پذیرایی در شب یلدا بسیار مهم است.

فراروـ شیرینی یا کیک یخچالی یکی از انواع دسر‌های خوشمزه است که تهیه آن نیازی به استفاده از فر ندارد و تنها کافی است چند ساعتی در یخچال بماند تا جا افتاده و آماده سرو شود. معمولا برای تهیه کیک یخچالی به جای مواد اصلی کیک از بیسکوییت و کرم استفاده می‌کنند. درست کردن کیک یخچالی به دلیل اینکه نیازی به پختن و فر ندارد، بسیار آسان است و به صرف زمان زیادی نیاز ندارد. شیرینی‌تر یخچالی با تزیین انار یک انتخاب مناسب و بسیار زیبا برای میز یلدا و پذیرایی در این شب است. این شیرینی‌تر که نیازی به فر و خامه قنادی ندارد، علاوه‌بر اینکه ظاهر زیبا و چشم نوازی دارد، دارای طعم و مزه بسیار دلپذیری است و درست کردن آن بسیار آسان است. اگر می‌خواهید این شیرینی‌تر خوشمزه و زیبای خانگی را به راحتی در منزل برای شب یلدا درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

آرد سفید شیرینی: ۶۰ گرم (نصف پیمانه)
شیر: ۳ پیمانه
کره: ۲۵ گرم
شکر: دو سوم پیمانه (۱۴۰ گرم)
وانیل: نصف قاشق چای‌خوری
بیسکوییت پتی‌پور ساده: ۲ بسته
پودر ژله انار: ۱ بسته
دانه انار: نصف لیوان

طرز تهیه

شیرینی تر یلدایی

برای درست کردن این شیرینی تر‌های زیبای یلدایی اول باید کرم وانیلی را درست کنید. آرد سفید را همراه با شکر و وانیل داخل یک قابلمه مناسب بریزید و شیر را کم کم به مواد اضافه کنید و خیلی سریع هم بزنید تا آرد گلوله نشود. حالا قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و مواد را مدام هم بزنید تا کم کم به جوش بیاید و به غلظت فرنی برسد. در این مرحله اجاق گاز را خاموش کنید و کره را اضافه کنید و هم بزنید تا کره کاملا آب شود.

یک قالب مستطیلی مناسب را انتخاب کنید. ظرف‌های یکبار مصرف شیرینی که دیواره‌دار هستند و یا قالب‌های مستظیلی پنیر هم گزینه خوبی برای این کار است. قالب شما باید تقریبا ۱۱ در ۱۸ سانت باشد. حالا یک کیسه فریزر تمیز را کف قالب پهن کنید و بیسکوییت پتی‌پور ساده را کف قالب به صورت منظم کنار هم بچینید. مقداری از کرم وانیلی را که از حرارت افتاده و نه خیلی داغ و نه خیلی سرد است، روی لایه بیسکوییت‌ها بریزید و با قاشق روی آن را صاف کنید. دوباره یک لایه بیسکوییت بچینید و بعد مقداری از کرم وانیلی بریزید و این کار را تاجایی که به اندازه یک بند انگشت از سر قالب خالی باشد، ادامه بدهید. لایه رویی باید مقداری کرم وانیلی باشد و بعد روی لایه کرمی مقداری دانه انار بریزید و قالب را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید.

در این فاصله پودر ژله را داخل یک کاسه شیشه‌ای یا پیرکس بریزید و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و کاسه را روی بخار کتری یا سماور بگذارید تا پودر ژله کاملا آب و شفاف شود. حالا کاسه را از روی بخار بردارید و نصف لیوان آب سرد داخل آن بریزید. کاسه را داخل یخچال بگذارید تا ژله کمی نیم‌بند شود. بعد کاسه ژله را بیرون بیاورید و با چنگال هم بزنید تا ژله کمی حباب‌دار شود. حالا قالب شیرینی را از یخچال خارج کنید و ژله نیم‌بند را داخل قالب و روی شیرینی بریزید و دوباره مقداری انار دانه شده روی آن بپاشید. قالب را به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا ببندد.

بعد از این مدت زمان قالب را خارج کنید و با کمک لبه‌های کیسه فریزر، شیرینی را از قالب خارج کنید و روی صحفه کار بگذارید. حالا کیسه فریزر را به آرامی از شیرینی جدا کنید. با کمک یک چاقوی تیز شیرینی را به صورت مستطیلی و شبیه به شیرینی‌تر برش بزنید و داخل ظرف سرو بچینید. می‌توانید زیر هرکدام از آن‌ها یک کپسول مخصوص شیرینی‌تر قرار بدهید تا بیشتر شبیه به شیرینی‌تر شود. حالا شیرینی تر‌های یلدایی زیبا و خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.

نکات تکمیلی
۱ ـ اجازه بدهید حتما کرم وانیلی به غلظت برسد و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. هنگام ریختن کرم وانیلی روی بیسکوییت‌ها باید کرم از حرارت افتاده باشد تا بیسکوییت خمیر نشود. اگر هم کرم بیش از حد سرد شود، می‌ماسد و خوب روی بیسکوییت قرار نمی‌گیرد.

۲ ـ در صورت دلخواه برای درست کردن این شیرینی می‌توانید از بیسکوییت پتی‌پور کاکائویی هم استفاده کنید.

۳ ـ برای تزیین شیرینی‌ها می‌توانید از هر نوع پودر ژله و میوه که دوست دارید، استفاده کنید.

bato-adv
bato-adv
bato-adv